Συγκοινωνία

Η πόλη της Σητείας είναι σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος, ο ανατολικότερος της Κρήτης. Διαθέτει Λιμάνι, δικό της Αεροδρόμιο, ενώ συνδέεται με το Αεροδρόμιο και το Λιμάνι του Ηρακλείου μέσω της Εθνικής Οδού.

Το αεροδρόμιο της συνδέει την Σητεία με το Ηράκλειο, την Αθήνα, τα νησιά Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο, την Αλεξανδρούπολη της Θράκης και την Πρέβεζα της Ηπείρου, ενώ γίνονται και πτήσεις charters κατά την τουριστική περίοδο από και προς το Εξωτερικό.

Το Λιμάνι συνδέει την πόλη με τον Πειραιά και τα νησιά Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο και αποτελεί προορισμό για κρουαζιερόπλοια.

Η Σητεία διαθέτει επίσης εσωτερικό οδικό δίκτυο με ασφαλτοστρωμένους δρόμους, μέσω των οποίων μπορεί ο επισκέπτης να πάει σε όλα τα χωριά, τα αξιοθέατα και τις παραλίες της Επαρχίας.

Η Σητεία συνδέεται επίσης με δημόσια συγκοινωνία με την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο και συνεχόμενα με το Ηράκλειο και την υπόλοιπη Κρήτη, με τα χωριά της ευρύτερης περιοχής και με το φοινικόδασος Βάι το καλοκαίρι.

 

Μπορείτε να φτάσετε στη Σητεία:

 

Αεροπορικώς 

Ακτοπλοϊκώς

Οδικώς

ΚΤΕΛ Ηρακλείου-ΛασιθίουΕπαρχία Σητείας

Εδώ στις ανατολικές ακτές της Κρήτης θα σου αποκαλυφθεί η κυριαρχία του Ηλίου, ενός ήλιου πολύ δυνατού για να τον αγνοήσεις.

 

Επικοινωνία

  info (@) cretesitia.gr
  +30.28430.23590
 +30.28430.25341
 Ανθέων 5
72300 Σητεία - Κρήτη - Ελλάδα

Μείνετε σε επαφή